Close
Giriş Bilgileriniz

3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: malt

  1. #1
    O Şimdi Asker C* !
    Durumu: ylmzbrhm çevrimdışı
    Üyelik tarihi: Mar 2009
    Yer: izmir/bornova
    Yaş: 37
    Mesajlar: 922
    Beğendiği Mesajlar: 145
    111 Mesajına 199 beğeni yapıldı.

    Standart malt


    90’lı yıllarda Badluck grubunun solistliğini yapan, ekranların tanınan simalarından Cenk Durmazel, yeni gurubu MALT ile hazırladığı ilk albümü “Kendi Adını Taşıyan İlk Albüm” Pasaj Müzik etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı.

    Yol albümü niteliğinde olan Malt’ın “Kendi Adını Taşıyan İlk Albüm”ü eğlenceli, hayatı sorgulayan ve ironi yüklü sözlerinin yanı sıra sert ve enerjik sounda sahip bir performans albümü.
    Cenk Durmazel, Malt ile 3 hafta gibi bir sürede kaydettiği ilk albümleri için; sek ve buzsuz oldu benzetmesini yapıyor. Zor hayat şartları altında yaşayanlar için pozitif yüklü parçalar söyleyen Malt, bu albümü dinlerken kimsenin dert sahibi olmayacağını söylüyor.

    “Tanımadığımız insanlar üzerinden ticari sonuçlara varmak yerine ne hissediyorsak onu yaptık” diyen Cenk, Erdem’den sıkıldığı bir dönemde, yanına aldığı 3 kişi ile kurduğu Malt ile yüzlerce türü karıştırmadan sadece rock yapıyor.

    ATM stüdyolarında hazırlanan albümde tüm şarkı sözleri Cenk Durmazel’e ait, besteler ise gurubun ortak çalışması sonucu ortaya çıktı. Cenk Durmazel(vokal), Cenk Turanlı(bas), Barış Ertunç (gitar) ve Güray Gürsoy ‘dan(davul) oluşan MALT’ın ilk klibi “Aşkın Gözü” adlı parçaya gurubun davulcusu Güray Gürsoy yönetmenliğinde, 35 mm formatında çekildi. Sütlücede bulunan Makine Stüdyolarında, yeşil background da çekildikten sonra, bilgisayarda çeşitli teknikler yardımıyla arka fondaki mekanlar oluşturuldu.


    MALT

    ''sek ve buzsuz''
    son dönemlerde duyulan, içine arabesk,caz karıştırılmamış,soğuk duş etkisi yapan,eğlenceli müzik ihtiyacını gideren,iddiasız ama başarılı grup.
    2007 nin başında kendi adını taşıyan ilk albüm adlı albümlerini sürdüler piyasaya ekonomik kaygı olmaksızın.
    grubun her üyesi tanıdık yüzler. barış ertunç(gitar) ve güray gürsoy(davul) Antisilence'dan eski grup arkadaşı zaten. cenk turanlı'yı da (bas) Asafabed, Nekropsi,Antisilence gibi gruplardan hatırlıyoruz.

    E cenk durmazel malum. 1990 da kadıköyde kurulan glam/heavy metal grubu Badluck'ın solisti(her ne kadar gelmiş geçmiş en iyi imajı olan grup ünvanıyla yetinmek zorunda kalmış olsalarda.93 yılında çıkardıkları albümün turnesi kapsamında bon jovinin alt grubu olarak çalmanın ötesine geçemediler zira) sonra tv-radyo kariyerine geçiş. erdemle birlikte satel de müebbet muhabbet programı-ki oniki yıl sürdü-,2000 de barlarda cover çalmak için kurduğu Kavırma grubu,başta avrupa yakası cıngılı olmak üzere yaptığı reklam müzikleriyle hiç boş durmadı cenk durmazel.
    gerçek anlamda bir üretim makinası o. tüm şarkıları kendi yazıyor. kendine özgün şarkı sözleri bizim gibi genç dinleyicilere; siz! şehir çocukları! iyice arabeske kaymışsınız oğlum siz. kapatın şu radiohead'i gidin bi soğuk duş alıp kendinize gelin! diyor. Ya da onun gibi birşeyler

    ayrıca cenk durmazel kendisini cenk-erdem den tanıyan, sadece mizahcı yönününü bilen insanları da ;
    -malt ciddi bir grup, komedi malt dörtlüsü diye anılmak istemeyiz, diyerek uyarıyor.
    cenk durmazel ne kadar uyarsa da onun yüzündeki o muzip gülümseme ve şarkı sözlerindeki ince espriler bize onun mizahçı yönünü hatırlatmadan edemiyor.
    malt 'ı yerinde duramadığı için kurdu. bir-birbuçuk yıl kadar şarkılar üzerinde çalıştılar üç haftada da stüdyo kayıtlarını yaptılar. albümü ilk dinlediğinizde tüm şarkılar birbirine benziyor diye düşünülebilir ama dinledikçe her şarkının farklı farklı karekterleri kavranıyor. 'dolmuş' en begendiklerimden.duygularıgünlük hayattan somut örneklerle anlatıyor.
    bu kadar kendine özgü birinin hiç etkilendiği müzisyen yok mu?
    var tabi. cenk durmazel de başta David Coverdale,Chris Cornell,Engelbert Humperdinck olmak üzere bircok müzisyenden etkileniyormuş.
    etkilenmek sözü yanlış anlaşılmasın, takdir etmek anlamında. yoksa herhangi birinden etkilenseydi malt grubu bukadar başarılı olur muydu? (türkiye de yaşadığımız düşünülürse oladabilirdi neyazıkkı)
    herneyse. ne demiştim geçen sayıdaki hayko cepkin yazımın sonunda;
    ''Ne diyebilirim ki Cenk Durmazel'ler, Cem Kısmet'ler çoğalsa. Ama birbirinin kareokesi oldukları için değil.Ruhlarını olduğu gibi dökmeye cesaret edebildikleri için benzeseler.''
    YıLmaZ
    izmir24

  2. ylmzbrhm adlı üyemizin mesajı 4 defa beğenildi.

    Bertan KARAKAŞ (23.07.09), Doğu Yılmaz (23.07.09), Emre (23.07.09), RaZoR92 (18.01.10)

  3. #2
    Gitar Dersi Video
    Durumu: Bertan KARAKAŞ çevrimdışı
    Üyelik tarihi: Jan 2009
    Yer: Antalya-Balıkesir
    Yaş: 40
    Mesajlar: 1.435
    Beğendiği Mesajlar: 544
    242 Mesajına 443 beğeni yapıldı.

    Standart

    Teşekkürler Yılmaz.Cenk-Erdem deki Cenk olduğunu okuyunca çok şaşırdım gerçekten.Ne yetenekli insanmış,helal olsun.
    steelplectrum

  4. Bertan KARAKAŞ adlı üyemizin mesajını beğenen kullanıcılarımız:

    ylmzbrhm (23.07.09)

  5. #3
    Gitar Dersi Video
    Durumu: Doğu Yılmaz çevrimdışı
    Üyelik tarihi: Apr 2009
    Yer: İstanbul
    Yaş: 28
    Mesajlar: 238
    Beğendiği Mesajlar: 45
    17 Mesajına 20 beğeni yapıldı.

    Standart

    aa cen ve erdem grupları mı varmış
    Doğu Can Yılmaz

    16

Bu Konudaki Etiketler

Gitar Dersi Video
Selim IŞIK ile Gitar dersi videoları, gitar akorları, gitar tabları, gitar kursu ve müzik forumu.
Sosyal Platformlar