Close
Giriş Bilgileriniz

5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Epiphone Gitarlar Hakkında

  1. #1
    Gitar Dersi Video
    Durumu: PenaKıranAdam çevrimdışı
    Üyelik tarihi: Jan 2014
    Mesajlar: 2
    Beğendiği Mesajlar: 1
    0 Mesajına 0 beğeni yapıldı.

    Standart Epiphone Gitarlar Hakkında

    Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Arkadaşlar, yeni gitar alacağım ve blues, grunge nadir de olsa metal tarzları çalıyorum. Aklımda Epiphone les paul traditional pro ve les paul custom pro var. Bazı yerlerde epiphoneların işçiliği hakkında çok da iyi şeyler söylenmiyor. Ben alınca manyetik modifiyesi ile en azından bi 4-5 yıl sorunsuz çalmak istiyorum. Epiphonelarda sap atması, fretlerin bozulması, akort tutmama, zamanla alnico manyetiklerin ilk tonunu kaybetmesi gibi konularda söz ediliyor doğru mudur?

  2. #2
    Gitar Dersi Video
    Durumu: bjlkl çevrimdışı
    Üyelik tarihi: Dec 2013
    Yer: İstanbul
    Yaş: 28
    Mesajlar: 267
    Beğendiği Mesajlar: 68
    40 Mesajına 42 beğeni yapıldı.

    Standart

    alnico manyetiklerin ilk tonunu kaybetmesi olabilir gibi biraz sorun. benim gitar 2 senelik neredeyse sanki biraz bass ta hafif eskiye nazaran performans kaybı yaşıyor gibiyim. benim gitar epiphone les paul standart plus-top diğer dediğin şeyler Allah'tan yok. inş. da olmaz. zaten epiphone ve gibson les paullar genellikle her müzik türü için uygun. ben özellikle dist. solo ve clean arpej performansını çok severim. ileride belki yeni alnico classic manyetikler almam gerekebilir. sap ayarı benim gitarın birazcık bozuldu gibi ama en son geçen sene gitara bakım yaptırıp sap ayarını yaptırttım ve çok sok akort değiştiriyorum. kimi zaman telleri C tunning e düşürüyorum. genellekilk tune 1 step down da kullanıyorum ama 2-3 gün de bir mi minör e döndürüyorum. o yüzden de sap ayarının bozulması ve 1buçuk-2 ayda bir tel patlatıyor olmam buna sebep veriyor ama çok da bozuk değil hafif kaydı.

    bu arada epiphone çinde üretiliyor. ama gibsonlar amerikada. gibsonların kalitesi tartışılmaz. gitarı aldıktan 3 yıl sonra manyetik değiştirme gerekebilir. inş. benim manyetikler beni en az 2 sene daha götürür
    CHILDREN OF BODOM

    ALEXI LAIHO, DIMEBAG DARRELL, RANDY RHOADS

  3. bjlkl adlı üyemizin mesajını beğenen kullanıcılarımız:

    PenaKıranAdam (14.01.14)

  4. #3
    Gitar Dersi Video
    Durumu: PenaKıranAdam çevrimdışı
    Üyelik tarihi: Jan 2014
    Mesajlar: 2
    Beğendiği Mesajlar: 1
    0 Mesajına 0 beğeni yapıldı.

    Standart

    Genel olarak memnunsunuz yani? Saptaki ayarın bozulması da normal olsa gerek yaşadığınız başka bir problem, memnun olmadığınız noktalar neler? Şuan çok kararsızım, herkes yan sanayi olan epiphonea o kadar para vereceğine git mxc fender falan al diyor.
    Konu PenaKıranAdam tarafından (14.01.14 Saat 12:20 AM ) değiştirilmiştir.

  5. #4
    Gitar Dersi Video
    Durumu: bjlkl çevrimdışı
    Üyelik tarihi: Dec 2013
    Yer: İstanbul
    Yaş: 28
    Mesajlar: 267
    Beğendiği Mesajlar: 68
    40 Mesajına 42 beğeni yapıldı.

    Standart

    benim başka yaşadığım problem yok. ton olarak gayet hoş. tabi fenderin kalitesi de tartışılmaz ama hiç fender çalmadım ve çalan arkadaşım yok. ama fender ile yapılan metal iron maiden tonunda olur. uygun efekt aletleriyle les paullarda çok iyi metal tonları elde edilebiliyor. kirk hammett arada epiphonela değil ama gibson ile sahneye çıkıyor. metal tonu olarak onu esas alabilirsin.

    ama eğer bütçem fazla diyorsan gibson almak daha mantıklı olabilir. fender için başka arkadaşlar da yazarlarsa sevinirim. fender kullanan sadece iron maiden(dave murray adam king) ve malmsteen dinliyorum pek bi bilgim yok öbür metal türlerinde kullanılması hakkında. tabi blues için iyidir(eric clapton). bu arada iron maidenda da les paul kullanan bir abimiz vardı adını unuttum adrian smith olabilir.
    Konu bjlkl tarafından (14.01.14 Saat 12:55 AM ) değiştirilmiştir.
    CHILDREN OF BODOM

    ALEXI LAIHO, DIMEBAG DARRELL, RANDY RHOADS

  6. #5
    Gitar Dersi Video
    Durumu: hexenkessell çevrimdışı
    Üyelik tarihi: Feb 2012
    Yer: İstanbul
    Yaş: 34
    Mesajlar: 24
    Beğendiği Mesajlar: 5
    5 Mesajına 5 beğeni yapıldı.

    Standart

    Epiphone lespaul ultra pro kullanıyorum bende,gitarımın performansından epey memnunum,manyetiklerin eski performansını vermemesi sorunu olabilir elbette fakat,alıcağın gitarı iyi muhafaza etmen gerekiyor en başta,fazla güneş ışığından(ısı da olabilir),rutubetli ortamda uzak tutman gerekiyor yapımında ahşap kullanılıyor sonuçta,kulaklar ve fretler değişebilir sap ayarı bozulabilir bunlar gitarların genel ve ortak sorunları.Ve genel bakımını devamlı yaptırman lazım tabi.Bunların dışında bütçen anladığım kadarılsa 1500 2000 lira arasıysa eğer,biraz daha para biriktirmeni ve orta halli bir gibson almanı söyleyebilirim (içinin rahat etmesi açısından söylüyorum)

Gitar Dersi Video
Selim IŞIK ile Gitar dersi videoları, gitar akorları, gitar tabları, gitar kursu ve müzik forumu.
Sosyal Platformlar